Interview door FantasyWereld

Gepubliceerd op 23 oktober 2021 om 15:38

Een eer is het wel, om gevraagd te worden voor een interview met FantasyWereld, het grootste online magazine op het gebied van fantasy en science-fiction. Davey Cobben stelde me een paar hele leuke vragen, die ik met plezier heb beantwoord. Heel tof om nu onderdeel te mogen zijn van dit online magazine!

Deze maand verscheen Verbannen Magie, deel 2 van de Charret-Lûd serie van auteur Rowan Merrin. De boeken verschijnen bij Godijn Publishing en verhalen over Samantha die als personage uit ‘onze’ wereld terecht komt in een andere, intrigerende wereld genaamd Charret-Lûd. Wij stelden Rowan Merrin enkele vragen!

 

In 2020 verscheen het eerste deel van de Charret-Lûd serie, getiteld Aardling, bij Godijn Publishing. Hoe lang was je al met deze wereld/dit verhaal bezig?

Ik begon rond mijn 18e met dit verhaal. De lancering van Aardling volgde pas 12 jaar later. Destijds had ik nog geen idee dat het een fantasyboek zou worden; dat fantasy mijn favoriete genre was bleek pas later, toen mijn hoofdpersoon ineens verdween naar een andere wereld. Het schrijven van deze boeken heeft mij geholpen om mijn schrijfstijl te ontdekken en om een betere schrijver te worden. Alles wat ik onderweg over schrijven leerde, paste ik gelijk in dit verhaal toe. Daardoor heeft het veel verschillende versies gekend en duurde het zo lang voordat ik eraan toe was om het de wijde wereld in te sturen.

 

Voor het boek heb je ook een prachtige landkaart laten maken waarin je wereld wordt getoond. In hoeverre denk je zelf je wereld uit bij het schrijven van je verhaal?

In eerste instantie had ik alleen een kaart gemaakt van de plaatsen waar mijn personages kwamen en van de gewesten. Door de jaren heen heb ik die uitgebreid met namen van bepaalde gebieden, steden en dorpen die ook in het verhaal genoemd worden, maar die ze niet bezoeken. Omdat ik voor mezelf een beter beeld wilde hebben van de wereld en de verschillende stammen die er wonen heb ik ook aan elk gewest een groothertog, een leider, toegewezen en in het kort beschreven wat voor persoon hij of zij is. Zo ging de hele wereld voor mij meer leven en kon ik dat in het verhaal makkelijker overbrengen naar de lezer ...

Wil je de rest van het interview lezen? Volg deze link: Interview met Rowan Merrin over haar serie Charret-Lûd - FantasyWereld.

Maak jouw eigen website met JouwWeb