Bekroning: een bijzonder dikke verhalenbundel

Gepubliceerd op 19 januari 2022 om 15:42

Aardling werd gelanceerd midden in de lockdown van 2020. Dat maakte onze promotiemogelijkheden (van mij en de overige tien schrijvers van BOEK10 | 2020 najaar) niet gemakkelijk. Daarom zei Godijn Publishing: laten we een verhalenbundel lanceren! En zo geschiedde.

Op 22 januari 2022 is het zover: de verhalenbundel, genaamd Bekroning, wordt gelanceerd. Elke auteur van BOEK10 | 2020 najaar schreef een verhaal met als enige regel dat er een personage in voor moest komen dat ook voorkwam in ons boek. In mijn geval was dat boek Aardling. 

Welk personage koos ik? Xiczyndre. Een ingewikkelde naam, ik weet het. Het spijt me. Hoe spreek je het uit? Als sjie-zinder. Valt mee, toch? In elk geval is dat het personage dat ik koos. In Aardling is zij een oude grotbewoner die geraamtes verzamelt en enorm bedreven is in zowel de oude als de verbannen magie.

Hoe is het zover gekomen? Waarom kiest iemand ervoor om in een grot te gaan wonen? Vooral iemand met zoveel talent als Xiczyndre? Was ze altijd al zo of maakte ze eens als "gewoon" mens deel uit van de Lûdse bevolking? 

Op die vragen wilde ik een antwoord en daarom schreef ik de novelle Het Karkas, vanaf 22 januari te lezen in Bekroning.

 

Lancering

Wil je de lancering op 22 januari bijwonen? Ga dan naar Duo boekenfeestje Fatale Ontmoeting & Bekroning | Facebook . Om 16:00 uur houden alle auteurs live vanuit het kantoor van GP een praatje.

Trailer van Bekroning

Wist je dat deze trailer is gemaakt door mij en mede-auteur Judith de Laat? Alle auteurs hebben hun steentje bijgedragen om de verhalenbundel tot stand te brengen. Zo heeft Michiel Richards de achterflaptekst geschreven en hebben Anita Kok en Anita Kroef zich gebogen over de briefing naar de vormgever voor de cover (met de cover op de foto hierboven als prachtig resultaat). 

Maak jouw eigen website met JouwWeb