Over de auteur

"Ik werd in 1990 geboren in het Noord-Hollandse Alkmaar en schrijf al verhalen vanaf het moment dat ik op schrift zinnen kan vormen. Het was al die tijd een hobby, die ik vooral voor mezelf hield. Alleen mijn naaste familie kreeg nu en dan een verhaal te lezen zodra ik er klaar voor was om de deur naar mijn werk te openen.

Buiten mijn schrijfhobby startte ik een zoektocht naar mijn droombaan. Na een opleiding Media & Entertainment Management en Video & Digitale Media kwam ik in de filmindustrie terecht, waarin ik heb meegewerkt aan o.a. Michiel de Ruyter en Rokjesdag. Hoewel het een geweldige ervaring was, bleek mijn hart hier niet te liggen. Ik ontdekte een liefde voor natuurgeneeskunde en besloot hier een vijfjarige opleiding in te volgen, die me veel kennis en zelfinzicht bracht. Na vier jaar besefte ik echter dat het therapeutschap niet bij mij paste. Opnieuw was het tijd om te bezinnen en om die ene cruciale vraag te stellen: ‘Wat wil ik nu écht?’

Het was niet moeilijk om erachter te komen wat mijn hart sneller doet kloppen: schrijven, vooral in het fantasy-genre. En dus was eind 2019 de tijd daar om een stap verder te zetten, om mijn eigen favoriete werk de wereld in te sturen: de Charret-Lûd-serie. In november 2020 is het eerste deel, Aardling, uitgekomen. Deze wordt in oktober 2021 gevolgd door Verbannen Magie. Ondertussen schrijf ik met veel plezier verder om deel 3 en 4 in de komende jaren met het grote publiek te kunnen delen.

Naast het schrijven voel ik me prettig als enige meid tussen twee broers, met wie ik nauw contact heb, bijvoorbeeld om ons samen uit te leven op coöperatieve bordspellen. Ik breng graag tijd door met mijn ouders en vrienden, ik hou van wandelingen in de natuur, ben gek op honden (vooral mijn eigen, lieve, ondeugende Poppy) en je maakt me erg blij met een stuk goede, pure chocolade. Vanaf 2000 woon ik op het platteland, waar ik me in alle rust kan toeleggen op mijn passie."

- Rowan Merrin


Wist je dat Rowan in 2021 is gestart met haar eigen onderneming?  Hierin helpt ze zowel bedrijven als schrijvers met het schrijven, redigeren en vertalen van hun teksten of boeken. Meer informatie vind je op rowanduin.nl.


Maak jouw eigen website met JouwWeb