Reviews

Review van Fantasybooklover3 - 4 sterren, 08-03-2021

"In Aardling volgen we Samantha, een jong volwassen en getrouwde vrouw die plotseling in Chared Lûd terecht komt. Alles daar gaat tegen haar natuur in en ze wil zo snel mogelijk terug naar haar eigeb wereld, wat onmogelijk lijkt volgens Dalyrra, de leider van de Halusir. De Halusir zijn een groep mensen waarvan sommige een gave hebben en die in het eerste opzicht de poorten bewaken tegen Aardse indringers, ofterwel Aardlingen.

Sam verstaat de Halusir niet, doordat deze Lûds spreken. Ze heeft moeite met zich thuis te voelen in deze onbekende wereld en het allerliefste wil ze terug naar haar veilige vertrouwde omgeving en haar man.

Kort na de komst van Sam slaan de Halusir op de vlucht en dit is eigenlijk het hele boek zo. Op een gegeven moment splitst de groep Halusir zich op en komen er meerdere pov's aan bod in het boek. Dit was helaas wel wat verwarrend. Ook omdat elk hoofdstuk na de opsplitsing van de groep, vanuit een ander personage was geschreven.

Wat ik daaraan wel goed vind is dat je de personages beter leert kennen. Je leest over het verleden van sommige personages en wat die hebben meegemaakt en hebben verloren. Zo bouwde ik een band op met de personages en kon ik me in hen inleven.

Het aantal personages die in dit boek voorkwamen en de lastige namen waarvan ik de betekenis niet altijd even goed kon onthouden, maakte het voor mij af en toe erg ingewikkeld om het verhaal goed te blijven volgen. Ook haalde ik personages door elkaar. Door de wisseling van perspectieven in de hoofdstukken, was het ook wat lastig om te onthouden wie met wie op reis was en wie welke gave heeft.

Het magiesysteem in dit boek vond ik erg interessant. Zo heb je de oude magie, die door een magieloze gehanteerd kan worden, maar ook mensen die met een gave geboren zijn. En wat ik ook goed vond is dat het gebruik van welke gave dan ook, altijd energie kostte. Dit bracht af en toe zelfs problemen op in de gevechten die de Halusir voerden.

De schrijfstijl van Rowan vind ik erg fijn. Ze schrijft heel beeldend waardoor je letterlijk voor je ziet wat er gebeurd.

Ondanks de genoemde minpunten heb ik dit boek 4 sterren gegeven. Heel erg bedankt @godijnpublishing voor het recensie exemplaar!

Deze recensie is ook te vinden op:
♡ Instagram (fantasybooklover3)
♡ Goodreads"

Review van Lisanne Stam, Boekjenooitgenoeg - 4 sterren, 19-02-2021

"Stel je voor, er staat een mooie fontein in de tuin van je tante. Er komt al jaren geen water uit en je raakt daardoor gefascineerd.
Tot de dag aanbreekt dat dit wél het geval is en je het aanraakt en terecht komt in een compleet andere wereld.
Dat overkomt Samantha, ze belandt in Charret-Lûd, een prachtige nieuwe wereld gaat voor haar open. Maar is het wel zo prachtig? Zou jij terug willen naar de aarde?

Wat een mooi debuut, zeg! Rowan heeft echt een magisch verhaal geschreven met een fijne vlotte pen. Ruim 500 pagina’s aan spanning, sensatie en geen detail wordt overgeslagen. Je wordt zelf ook meegezogen in de andere wereld en het lukt dan ook makkelijk om zelf een plaatje in je hoofd te creëren van alle gebeurtenissen. Fantasy-liefhebbers: dit past helemaal in jullie straatje! Heksen, monsters, magie, speciale namen, mysterie, haat en nijd, een andere taal, diverse stammen, geheimen, twists... et voila! Zelfs een plattegrond mag niet ontbreken.

In het begin wordt het verhaal vanuit Samantha’s oogpunt geschreven en naarmate het boek vordert worden er ook hoofdstukken gewijd vanuit het oogpunt van andere personages.

Het einde schreeuwt om een vervolg en gelukkig komt deze er ook! Spannend, ik ben enorm benieuwd.

‘Deze weg heb ik afgelegd,
door lief en leed, een waar gevecht.
Mijn wonden vervaagden, grauw en grijs,
een nieuwe familie, mijn paradijs.
Met stille adem wachtte ik ellenlang
op de enige plaats vergeten door zang.’

Hartstikke bedankt voor het mooie exemplaar en tot de volgende!"

Zelf een review achterlaten?

Voel je vrij om hier een review te plaatsen over een van de boeken! Ik hoor graag wat je van het verhaal vindt.

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Wil je je reactie verwijderen? Neem dan contact met me op via info@charret-lud.nl