Interview 2 door Margaretha van Medemblik

Gepubliceerd op 7 oktober 2021 om 21:33

Omdat ik op 9 oktober mijn tweede boek lanceer, heeft Margaretha van Medemblik mij een paar vragen gesteld.

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Rowan, 31 jaar. Ik woon op het platteland van Heerhugowaard met mijn beagle Poppy. Ik ben een dromer, bedachtzaam, ijverig en een perfectionist. Ik ben een dierenvriend en een familiemens en vind het fijn om anderen te helpen. Ik werk sinds kort als freelance redacteur en vertaler in het Engels en Nederlands. Ik doe dit voor GP maar men kan mij ook individueel inhuren.

 

Waarover gaat je boek en is het je eerste boek?

Dit is mijn tweede boek ‘Verbannen Magie,’ het is een vervolg op het boek ‘Aardling’ dat ik vorig jaar tijdens Boek 10 uitgebracht heb. In het eerste deel komt mijn hoofdpersoon, Samantha, per ongeluk in Charret-Lûd terecht, een magische wereld. Ze kan niet terug naar de Aarde, waardoor ze zich moet overgeven aan het gevaarlijke avontuur dat volgt. De machtige tovenares Giarna is op zoek naar Aardlingen, waardoor Samantha moet vluchten. Ze staat er niet alleen voor. De Halusir, een groep Lûdse strijders, helpen en beschermen haar, maar ze houden ook veel voor haar verborgen. Het tweede deel volgt Samantha in de achtervolging van Giarna, die de dodelijke verbannen magie wil vrijlaten. In dit boek krijgt de lezer meer te weten over de achtergrond van een paar Halusir en wordt een nieuw gedeelte van Charret-Lûd ontdekt. Samantha voelt zich steeds meer betrokken bij de Halusir, die haar helpen om haar kracht te ontdekken. Net als hen moet ook zij de confrontatie met zichzelf aangaan, voordat ze oog in oog komt te staan met de machtige Giarna en haar leger van volgelingen. Het is weer één groot avontuur, waarin veel magie voorkomt.

 

Waar haal je de inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie haal ik uit mijn dromen, maar ook uit boeken en films. Schrijven helpt mij om situaties uit mijn eigen leven te verwerken. Dit heb ik niet in de gaten tijdens het schrijven, maar wel wanneer ik het later terug lees. De basis van onder andere ‘Aardling’ en ‘Verbannen Magie’ ligt in mijn schooltijd. Op mijn zeventiende of achttiende ben ik ermee begonnen en ik heb er altijd aan gesleuteld.

 

Hoe ben je bij Godijn Publishing terecht gekomen?

Ik ben begonnen bij de schrijfgroep SchrijveninHoorn op de dinsdagavond, waarvan wij elkaar kennen. Door de complimenten die ik kreeg over mijn schrijfstijl en de verhaallijnen, kreeg ik zoveel vertrouwen dat ik Elly Godijn gevraagd heb om mijn eerste boek in 2020 uit te brengen.Mijn ervaringen met Boek 10 2020 zijn heel positief, hoewel de lancering vanwege de coronamaatregelen digitaal gebeurde in een livestream. Het was evengoed een geweldige dag, maar ik ben blij dat het nu op een persoonlijke wijze kan en dat we met zijn tienen in het theater staan.Het fijne van Boek 10 is dat we met tien schrijvers zijn. We steunen elkaar en delen alle leuke ontwikkelingen met elkaar. Het contact met Elly Godijn is ook heel goed; ze biedt een luisterend oor, denkt met ons mee, reageert snel bij vragen en staat altijd voor ons klaar. Ze is enthousiast en geeft ons veel vertrouwen.

 

Heb je een tip voor beginnende schrijvers?

Ga het gewoon doen. In mijn omgeving zijn sommige mensen enthousiast over dat ik een boek heb uitgegeven en willen dat zelf ook wel proberen, maar durven het niet aan. Dat vind ik zo jammer. Iedereen heeft een uniek verhaal te vertellen. Ontdek jouw schrijfstijl en laat je niet tegenhouden door alle “regeltjes” omtrent het schrijven. Er zijn redacteurs, cursussen en schrijfgroepen om je te helpen met dat soort zaken. Maar je moet wel zelf die eerste woorden op papier zetten. Oefening baart kunst!

 

Heb je plannen voor een derde boek?

Jazeker, in mei 2022 komt het derde deel uit en daarna wil ik een vierde deel schrijven. De titel van het derde deel weet ik nog niet zeker. Op dit moment denk ik aan ‘Orde van Cen’.

 

Wat ik als laatst nog wil zeggen, is dat ik dit jaar voor het eerst naar een fantasyfestival ga om mijn boeken te verkopen. Dat is Fantasy Fest op zondag 24 oktober in Rijswijk. Dit doe ik samen met Godijn Publishing en ik heb er heel veel zin in!