Verbannen Magie en het vervolg

Gepubliceerd op 9 april 2021 om 16:27

Verbannen Magie, deel 2 van de Charret-Lûd-serie en het vervolg op Aardling, ligt op dit moment bij de redactie van Godijn Publishing. Dat geeft mij de tijd om me te concentreren op deel 3. Hoe ik te werk ga, lees je in deze blog.

Verbannen Magie

De afgelopen maanden stonden vooral in het teken van wachten op feedback van mijn eerste proeflezers en het herschrijven van mijn tweede boek. De twijfel sloeg ineens toe. Is dit niet te lang? Is het wel interessant genoeg? Moet ik meer "geheimen" verklappen? Of juist minder? Het helpt om daarover te kunnen praten met iemand die het boek heeft gelezen. En natuurlijk ben ik blij dat er een redacteur naar kijkt en dat ik daarna nog een aantal weken heb om Verbannen Magie te verbeteren, zodat uiteindelijk mijn allerbeste versie in de (online) winkels belandt.

 

Voorjaarsschoonmaak

Na het loslaten van een boek of verhaal duurt het altijd even voordat ik me ertoe kan zetten om te starten met het vervolg. Ondanks dat ik daar enorm naar uitkijk (want eindelijk weer volop schrijven in plaats van redigeren!) heb ik het een aantal weken uitgesteld. Eerst heb ik een voorjaarsschoonmaak gehouden in huis en heb ik wat klusjes gedaan die al maanden lagen te wachten, waaronder het beitsen van mijn houten kerstboom. Die stond dus al die tijd nog in mijn woonkamer ... Misschien is deze pauze deel van het proces, waarin ik me geestelijk voorbereid op het uitwerken van nieuwe ideeën, het openzetten van die creativiteitskraan en het langzaamaan toewerken aan dat moment waarop ik me weer helemaal verlies in mijn eigen verzonnen wereld. 

 

De Orde van Cen

Inmiddels ben ik zover om weer te gaan beginnen. Een groot deel van boek 3, met voorlopige titel De Orde van Cen, lag al klaar, maar wijzigingen in deel 1 en 2 (onder andere een ander eind dan ik in eerste instantie had bedacht) hebben ervoor gezorgd dat ik dit deel flink moet herschrijven. Hoe doe ik dat? Alle scènes van mijn boeken staan in een excel-document. Natuurlijk niet de volledige scène, maar de eerste zin, laatste zin, aantal woorden, etc. zodat ik zo ongeveer weet wat de scène inhoudt. Al deze scènes print ik uit en knip ik los van elkaar, zodat ik ze achter elkaar kan leggen. Zo kan ik rustig aan tafel zitten, alle scènes voor me, en precies uitdenken hoe het verhaal zal gaan lopen. Zweef je toevallig voor mijn raam terwijl ik daarmee bezig ben, dan zal je me regelmatig voor me uit zien staren als ik verschillende delen van het verhaal voor me zie. Een ontzettend leuke en kalmerende bezigheid!

Als ik eenmaal het hele boek heb uitgedacht, begin ik te schrijven. Soms vooraan, soms ergens halverwege, het is maar net welke gebeurtenis ik op dat moment het beste voor me zie, waar mijn gevoel op dat moment naar uitgaat.Zo veel zin in!

Maak jouw eigen website met JouwWeb