Een maand later

Gepubliceerd op 6 januari 2021 om 18:04

Inmiddels is het al bijna anderhalve maand geleden dat mijn eerste boek, Aardling, werd gelanceerd op kantoor van Godijn Publishing in Hoorn. Hoe gaat het nu met mij? Dat lees je in deze blog!

De lancering

Zonder de coronamaatregelen had ik op 28 november 2020 samen met mijn mede-BOEK10’ers op het podium van een theater gestaan. Dan had ik hetzelfde praatje gehouden over hoe tof het is om het verhaal tijdens het schrijfproces te zien veranderen en had ik een stukje voorgelezen over de aankomst van Samantha in Veltoheil, een verlaten Lûds dorp. Alleen had ik dat dan gedaan ten overstaan van een zaal vol mensen, terwijl ik nu tegen de webcam van een laptop sprak. Beide hebben voor- en nadelen, want met deze online lancering hebben we wel heel veel mensen bereikt – meer dan verwacht! Daarnaast draaide het voor mij natuurlijk vooral om het in handen krijgen van het eerste exemplaar. Wauw!

Overrompeld

De dagen erna kon ik nauwelijks geloven dat ik mijn boek had uitgegeven. Mijn boek! Dat ene verhaal waar ik al zoveel jaren aan schreef, tot ik besloot dat ik er eindelijk genoeg aan had veranderd en het tijd was om de volgende stap te zetten. Zoveel positieve reacties vanuit mijn omgeving, van mensen die hem graag wilden kopen, had ik niet zien aankomen. Ik sta volledig achter mijn boek, ik vind het zelf een fantastisch en magisch verhaal, maar ik wist niet dat er zoveel mensen waren die fantasy leuk vonden. Of die het mij gunnen om zoveel mogelijk boeken te verkopen en daar graag hun steentje aan bijdragen. Of mensen die het alleen maar leuk vinden om mijn boek in hun kast te hebben staan. Wat de reden ook is: dank jullie wel! Ik word erg blij van elk verkocht exemplaar.

Inmiddels is het maar al te goed tot me doorgedrongen dat ik mijn eerste boek heb uitgegeven en werk ik hard aan deel 2, die in 2021 het levenslicht gaat zien. Ook blijf ik bezig met de promotie van Aardling, want het zou natuurlijk geweldig zijn als die eerste druk (500 exemplaren!) uitverkocht raakt en er een tweede druk komt.

Recente activiteiten

  • Facebook-pagina aangemaakt waar ik regelmatig een bericht op plaats om volgers op de hoogte te houden.
  • Account bij Hebban (de grootste lezerscommunity van Nederland) waar ik probeer actief te blijven door boeken te lezen en te reviewen. Hierop zijn ook een paar reviews te vinden van mensen die mijn boek al hebben gelezen!
  • Er zijn nieuwsberichten geplaatst in twee verschillende kranten: het Heerhugowaards Dagblad en het Noord-Hollands Dagblad. Die laatste was een bijzondere ervaring voor mij; er kwam eerst een fotograaf langs om foto’s te maken en vervolgens een journalist om me te interviewen. Het is een ontzettend gaaf artikel geworden, waar ik erg trots op ben!
  • Via mijn website word je ook op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen. Er is inmiddels de mogelijkheid om je in te schrijven voor mijn nieuwsbrief, die ik maandelijks wil gaan verzenden.
  • Als laatst ben ik me aan het verdiepen in Instagram. Ik weet daar helemaal niets van en ben niet van het fotograferen (Poppy is mijn enige model, dat snap je vast ;)) dus dat wordt een uitdaging, maar ik ga mijn best doen!

En de rest …

Tussendoor ben ik deel 2 aan het redigeren, net als het boek van een van mijn collega-auteurs. Ook mag ik binnenkort weer een fragment insturen voor mijn schrijfgroep en feedback geven op hun fragmenten, probeer ik een begin te maken met een kort verhaal voor een nieuw project (waarover ik jullie hopelijk binnenkort kan informeren) en wil ik eindelijk gaan starten met deel 3, want daar kijk ik enorm naar uit! En o ja, ik probeer ook nog boeken van anderen te lezen, waaronder mijn mede-BOEK10’ers, naast dat ik Poppy uiteraard tevreden moet houden :)

Dus het is druk, vooral met hele leuke dingen. Ik ben blij dat ik deze kans krijg en dat ik dit allemaal mag doen. Wie weet waar het me gaat brengen. 

 

Bedankt voor je interesse, lieve lezer. Ik hoop dat je lid wordt van mijn nieuwsbrief, zodat jij hem als eerst ontvangt. Tot horens!