Interview door Liesbeth Jochemsen-Kaastra

Gepubliceerd op 27 november 2020 om 17:59

In aanloop naar de nieuwe BOEK10-boeken, heeft Liesbeth Jochemsen-Kaastra mij geïnterviewd over mijn boek en het meedoen aan BOEK10!

Wie is Rowan Merrin?

Een dromer, maar met beide benen op de grond. Iemand die zich nooit verveelt, want er zijn altijd nieuwe dingen te ontdekken, zowel in het schrijven als daarbuiten. Mijn familie is alles voor me en ik ben gek op honden en op wandelingen in de natuur. Ik mijmer graag over het leven en probeer vooral mijn gevoel te volgen en dat waar ik blij van word.

Is Aardling je eerste boek?

Ja, Aardling is mijn eerste boek.

Waar gaat jouw boek over en waarom moeten we het lezen?

Aardling gaat over de pas afgestudeerde Samantha, die per ongeluk als “Aardling” in Charret-Lûd terechtkomt. Daar ontmoet ze de Halusir, een groep Lûdse strijders, die beweren dat ze niet naar huis kan. Samantha doet haar best om toch een poort te vinden die haar terug kan brengen naar haar vertrouwde leven op Aarde, maar dan worden zij en de Halusir aangevallen en slaan ze op de vlucht. Hierop volgt een magisch avontuur door Charret-Lûd. Nergens zijn ze veilig, vooral niet nu de machtige tovenares Giarna om nog onbekende redenen op jacht gaat naar Aardlingen. Eén ding is duidelijk: de tovenares heeft niets goeds in petto; niet voor de Lûdse bevolking en zeker niet voor de Aardlingen die ze zoekt.

Als je graag op avontuur gaat en houdt van veel magie word je blij van mijn boek. Je kunt je er heerlijk verliezen in een andere wereld. Daarnaast schrijf ik vanuit meerdere personages, waardoor je niet alleen wordt meegenomen in het avontuur dat Samantha beleeft, maar ook in het avontuur van o.a. een paar Halusir.

Wat was jouw reden om met Godijn Publishing in zee te gaan en specifiek om te kiezen voor BOEK10?

Ik maakte kennis met Elly Godijn van Godijn Publishing via de schrijfgroep waar ik vanaf begin 2019 deel van uitmaak. Ik vind Elly een heel prettig, vriendelijk en oprecht persoon die met hart en ziel de boeken uitgeeft waarin ze gelooft. Dat vind ik belangrijk; het gaat mij niet alleen om de uitgeverij, maar ook om de persoon die zich over mijn boek gaat ontfermen. Toen ik Elly vroeg of ze mijn boek wilde uitgeven, reageerde ze gelijk enthousiast en adviseerde me om dat via BOEK10 te doen. Daar ben ik nog steeds erg blij mee. In een groep mijn boek uitgeven, geeft me de kans om van andere schrijvers te leren en om samen activiteiten te ondernemen om onze boeken te promoten.

Wat was jouw mooiste ervaring met BOEK10 tot nu toe?

Wat ik heel gaaf vond, was om als een van de eersten de covers van mijn medeschrijvers te mogen zien. Elke keer dat er een cover klaar was, werd die gedeeld binnen de groep. De verschillen zijn groot, maar ik vind ze allemaal op hun eigen manier erg mooi en passend bij de verschillende verhalen.

Welk boek van je collega-BOEK10-ers wil jij heel graag lezen?

Dat zijn er meer, maar als ik er één moet kiezen, dan zeg ik Edine van Mark Groenen. Ik ben erg benieuwd naar hoe hij het magisch realisme in zijn verhaal heeft uitgewerkt en wat de verklaring van het mysterie is. Waar is Edine gebleven? Wat is er gebeurd?

Kunnen we nog meer boeken van jou verwachten?

Zeker! Ik ben druk bezig met de volgende delen van de Charret-Lûd-serie, waarvan Aardling het eerste deel is. Het magische avontuur gaat verder en er worden steeds meer geheimen onthuld. Ik vermoed dat er uiteindelijk vier delen komen, maar wie weet …

Maak jouw eigen website met JouwWeb